DK | EN | NO
 

Roskilde Tekniske Skole: Billigere og mere enkelt

 

For Roskilde Tekniske Skole var der ingen tvivl, da skolens IP-telefoniløsning blev kigget efter i sømmene. Løsningen var for dyr og havde en masse unødvendige funktioner. Det fik skolen til at gå rent mobilt i samarbejde med BluePosition.

 

Valget stod mellem at investere i en opgradering af et ældre IP-telefonianlæg eller finde en anden telefoniløsning. En cost-benefit-analyse talte sit tydelige sprog: Den oprindelige løsning var for dyr i drift og havde en masse unødvendige funktioner.

 

”Jeg udarbejdede en række businesscases på forskellige telefoniløsninger og så på vores reelle behov. De viste, at en BluePosition-løsning er langt mere økonomisk og hurtigt betaler sig hjem. Og de mange fancy funktioner, som vores gamle IP-system havde, brugte vi kun en brøkdel af,” fortæller it-chef Morten S. Andersen, og fortsætter:

 

”Jeg kan grundæggende ikke se nogen grund til at bevare fastnettelefonien. Mobiltelefonen er kommet for at blive, så hvorfor ikke befri medarbejderne for deres ene telefon?”

 

Uafhængighed

For it-chefen, som er ansvarlig for Roskilde Tekniske Skoles tre hovednumre og 300 lokalnumre, er det desuden afgørende, at de har fået et langt mere enkelt system, samt at skolen selv kan vedligeholde systemet. 

 

”Vores gamle system var så kompliceret, at vi ikke selv kunne håndtere det, og det medførte høje driftsomkostninger. Dem slipper vi helt for nu, fordi BluePositions system er så enkelt og overskueligt, at vi selv kan vedligeholde det. Vi ser det som en stor fordel at være uafhængig af andre – det er både nemmere, og det sparer os for udgifter,” siger Morten S. Andersen.

 

Godt samarbejde

I forbindelse med implementeringen af mobilløsningen har BluePosition afholdt workshop for relevante brugere af systemet.

 

”BluePosition har været meget kompetente at arbejde sammen med, de har afleveret god dokumentation, og vi har haft en smertefri og kort implementeringsfase, bl.a. fordi systemet er meget nemt tilgængeligt,” siger Morten S. Andersen.